Een ode aan de man die het Belgische mannenvolleybal weer op de wereldkaart zette

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Een ode aan de man die het Belgische mannenvolleybal weer op de wereldkaart zette
Foto: © SC

Onze Red Dragons hebben zich vandaag geplaatst voor het EK van volgend jaar. Het is al de vierde keer op rij dat onze volleybalmannen mogen deelnemen aan het EK. Daar zit de aanwezigheid van Dominique Baeyens zeker voor iets tussen.

Dominique Baeyens heeft besloten om niet langer de Red Dragons te coachen. Dat had de voormalige speler en icoon van Knack Roeselare al een tijdje aangekondigd, sinds januari van dit jaar om precies te zijn.

Volgens de achtvoudige Trainer van het Jaar was de houdbaarheidsdatum verstreken. Vital Heynen volgt hem op. Baeyens was vier jaar lang coach van onze nationale ploeg en kon enkele mooie adelbrieven voorleggen na die vier jaren.

Uitschieter op WK 2014

Zo kreeg Baeyens onze Belgische mannen op het WK en zorgde hij er mee voor dat de Red Dragons zich drie keer op rij plaatsten voor het Europees kampioenschap. Dat WK van 2014 in Polen was ongetwijfeld de uitschieter in die vier jaren bij de nationale ploeg.

In 2013 en 2015 ging Baeyens mee naar het EK, volgend seizoen zullen zijn jongens aanwezig zijn met kersvers bondscoach Heynen. Bovendien voerde Baeyens een stevige verjonging door, waardoor andere spelers aan de oppervlakte kwamen. Maar nu is het dus tijd voor andere dingen. Hopelijk doet Heynen minstens even goed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws