Geen verrassingen bij start volleyseizoen: Maaseik wint in Gent, Aalst knokt zich voorbij Menen

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Geen verrassingen bij start volleyseizoen: Maaseik wint in Gent, Aalst knokt zich voorbij Menen
Foto: © SC

Gisteravond is de vaderlandse volleybalcompetitie weer van start gegaan. De drie thuisploegen die in actie kwamen, gingen allemaal de boot in.

Gisteravond openden Gent, Amigos Zoersel en Menen in eigen stadion het nieuwe volleybalseizoen. Zoals verwacht gingen de drie teams in eigen huis onderuit tegen respectievelijk Maaseik, Haasrode Leuven en Aalst.

In de wedstrijd tussen Gent en Maaseik was het verschil het grootst. De thuisploeg bood wel wat weerwerk, maar kon daar geen setwinst uitpuren. Het werd 19-25, 19-25 en 22-25. Amigos Zoersel kon dan weer wel een set thuishouden tegen Haasrode Leuven. In de derde set overtuigde Amigos, maar in de andere sets was Leuven beter: 20-25, 21-25, 25-16, 18-25.

Vandaag nog heruitgave bekerfinale

De meeste spanning was er in de Hel van Menen. Aalst opende er het best en pakte de eerste twee sets nipt, maar na vier sets was alles over te doen en moest een tiebreak de winnaar aanduiden. Voor Menen scoorden zowel Sarnecki als Gorski meer dan twintig punten, maar Aalst pakte de zege: 22-25, 24-26, 25-20, 25-19, 12-15.

De echte topper van het openingsweekend wordt echter vandaag in Deurne gespeeld. Daar staat een heruitgave van de bekerfinale tussen Antwerpen en Roeselare op het programma.

Foto: Twitter Noliko Maaeseik

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws