Roeselare stunt tegen Italiaanse topploeg in Champions League en stoot door

Redactie
| 0 reacties
Roeselare stunt tegen Italiaanse topploeg in Champions League en stoot door
Foto: © SC

Roeselare heeft gisteren op de vijfde en voorlaatste speeldag van de groepsfase van de Champions League een 3-2 stuntzege geboekt tegen de Italiaanse topclub Perugia. Roeselare springt door de zege over Belgorod naar de tweede plaats en is zeker van kwalificatie voor de play-offs.

Roeselare won de eerste set met 25-18, maar de Italianen drukten vervolgens door en wonnen de volgende twee sets (20-25 en 20-25). De West-Vlamingen wonnen de felbevochten vierde set (25-22) en triomfeerde in de tiebreak (15-13). In de andere wedstrijd van de groep pakte het Turkse Ankara zijn eerste groepszege, het klopte het Russische Belgorod na een spannende vijfsetter (25-19, 22-25, 25-14, 22-25, 15-8).

Perugia blijft met 11 punten aan de leiding in groep E. Roeselare (9) en Belgorod (8) blijven bij elkaar in de buurt, terwijl Ankara (2) woensdag zijn eerste twee punten pakte. De eerste twee van de groep en de beste drie derdes gaan door naar de play-offs, de Final 12. Eén van hen plaatst zich als organiserende club rechtstreeks voor de Final Four. Op de laatste speeldag van de groepsfase trekt Roeselare op 1 maart (16u00) naar het Russische Belgorod.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws