Oorlog in volleybalwereld: "Respectloos" en "laag bij de grond"

Redactie
| 0 reacties
Oorlog in volleybalwereld: "Respectloos" en "laag bij de grond"
Foto: © SC

Gisteren vonden de jaarlijkse Volleyproms plaats, de grote awardshow om de beste spelers en coaches van het seizoen in de bloemetjes te zetten. Maar twee topclubs stuurden hun kat.

Het grote probleem bevindt zich tussen de volleybalfederatie en de Liga, die de topclubs vertegenwoordigt. De clubs vinden het niet kunnen dat de play-offs er snel doorgejaagd worden om meer tijd te creëren voor de nationale ploeg.

Roeselare hield zijn laureaten, speler van het jaar Hendrik Tuerlinckx(foto) en coach van het jaar Emile Rousseaux, weg van het gala. Ook Maaseik stuurde zijn kat naar het volleybalfeest van het jaar. Zo kwam een fikse domper op het evenement.

Totaal respectloos

“Wij zijn alleen goed als er voor de bond iets te verdienen valt, zoals met de beker­finale”, aldus Dirk Specenier van Roeselare én de Liga in Het Nieuwsblad. “Maar als wij vragen om deftige afspraken te maken, geven ze niet thuis. Totaal respectloos. Dus wilden we ook niet zo schijnheilig zijn om present te zijn op dit feestje van de bond en te doen alsof er niets aan de hand is.”

Ik vind het laag bij de grond om spelers en coaches te beletten een trofee op te halen

-Geert De Dobbeleer

Finalisten Maaseik en Roeselare moeten door het programma van de nationale ploeg misschien wel vijf keer in negen dagen tegen elkaar spelen. "De belangrijkste periode van het jaar voor onze clubs. Nu valt er ook voor ons een centje te verdienen. Maar in plaats van dat deftig te kunnen organiseren, moet het rap rap gedaan zijn."

Ook bij de federatie vallen harde woorden. “Ik vind het laag bij de grond om coaches en spelers te beletten een trofee op te halen waar ze trots op zijn”, aldus Geert De Dobbeleer, algemeen directeur van Volley Vlaanderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws