Dan toch geen Tokio 2020 voor onze beachvolleyhoop: "Ik weet dat ik haar toekomst ook wegneem"
Redactie
| 0 reacties
Dan toch geen Tokio 2020 voor onze beachvolleyhoop: "Ik weet dat ik haar toekomst ook wegneem"

In juni gaf Liesbeth Mouha, de beste Belgische beachvolleybalster van de laatste jaren, aan door te willen gaan tot en met de Olympische Spelen van 2020, maar daar komt ze nu op terug.

Mouha kiest voor haar gezin. "Ik miste de kinderen zo hard. Dat woog zo zwaar om mijn gemoed. Op het veld was dat niet echt duidelijk, maar elk moment daarbuiten wel. De impact op ons gezin was enorm groot. Dat zijn dingen die ik niet op het spel wil zetten", aldus Mouha aan Sporza.

Ze laat zo wel teamgenote Katrien Gielen in de steek. "Dat maakt deze beslissing nog moeilijker. Omdat Katrien en ik echt het gevoel hebben dat we qua niveau een stuk hoger staan dan toen we een eerste keer gestopt zijn."

Katrien is nog maar 26, ze kan nog makkelijk tien jaar doorgaan

-Liesbeth Mouha

"Ik weet zeker dat ze het had voelen aankomen. Maar uiteindelijk is het een grote schok nu het definitief is, want voor een deel neem ik ook haar toekomst weg", beseft Mouha.

"Zij wil wel voortspelen, maar ze zal met iemand nieuw moeten starten. Maar Katrien is nog maar 26 en heel dynamisch. Ze kan nog makkelijk tien jaar doorgaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws