Topvolley Antwerpen wil seizoen overslaan om financiële problemen op te lossen, federatie gaat niet akkoord
Redactie
| 0 reacties
Topvolley Antwerpen wil seizoen overslaan om financiële problemen op te lossen, federatie gaat niet akkoord
Foto: © photonews

Het lijkt hallucinant, maar Antwerpen, dat in de hoogste klasse van het volleybal uitkomt, wil een jaar pauze nemen om de financiën op orde te krijgen.

"We beschikken niet over voldoende financiële middelen om het engagement met de spelers en staf aan te gaan", legt de manager van de club de situatie uit bij Sporza.

"Er is al een hele weg afgelegd in ons saneringsplan, maar vandaag zijn we niet in staat om dat plan verder af te ronden en om met voldoende middelen aan de competitie te beginnen. Maar ik ontken met klem dat we ermee ophouden."

"Aan de volledige volleybalfamilie vragen we om solidariteit. We willen meer tijd om ons volledige plan af te ronden, zodat we vanuit een gezonde financiële situatie toch kunnen starten in de toekomst."

Federatie en Liga tegenover elkaar

Kortom, Antwerpen wil volgend jaar opnieuw in de hoogste afdeling starten. "Dat kan helemaal niet. Dat staat niet in ons reglement. Het lijkt me ook een bijzonder rare constructie", klinkt het bij de federatie.

De Liga stuurt een ander signaal: "Er is een scenario waarbij het stamnummer een jaartje in de koelkast wordt gestoken en waarbij de club een jaar later weer op het hoogste niveau kan starten. De Algemene Vergadering van de liga moet daarover beslissen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws