WK in het 'hol van Pluto': Belgische volleybaldames reizen 15(!) uur
Redactie
| 0 reacties
WK in het 'hol van Pluto': Belgische volleybaldames reizen 15(!) uur
Foto: © Photonews

De Yellow Tigers komen vanaf vandaag in actie op het EK Volleybal. Om daar te geraken moesten ze wel een helse reisdag overleven.

Het EK wordt immers in Azerbeidzjan gespeeld. "We hebben twee keer gevlogen en daarna zaten we nog op de bus met 4 ploegen. Het was heel vermoeiend, maar bij de aankomst kregen we meteen rust", aldus Charlotte Leys aan Sporza.

"Het is een zware trip, maar een EK moet overal een keer plaatsvinden. Zo komen we ook een keer in Azerbeidzjan." De eerste test is vanavond al tegen Nederland. "Het is niet van moeten tegen Nederland. We willen vooral een goed niveau halen met het oog op de match van zaterdag tegen Tsjechië."

Europa heeft twee gezichten

-Bondscoach Vande Broek

"Ik vind het best leuk. Hier zie je dat Europa twee gezichten heeft", aldus bondscoach Gert Vande Broek, "maar we zijn hier niet om de maatschappij te bestuderen, wel om te volleyballen."

"Ik ben benieuwd hoeveel toeschouwers er zullen zijn. Veel zitjes hebben ze niet, maar dat vind ik niet erg. Het heeft geen zin om een grote sporthal te bouwen die achteraf leeg staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws