Volleyoorlog nog niet voorbij, maar bekerfinale gaat toch door
Redactie
| 0 reacties
Volleyoorlog nog niet voorbij, maar bekerfinale gaat toch door

In de volleybalwereld zit het er al enkele maanden bovenarms op tussen de federatie en de liga, die de profclubs vertegenwoordigd. Hét twistpunt? De opbrengst van de Bekerfinale.

“Die problematiek is als een rode vod voor de neus van de stier”, aldus Boone, voorzitter van de liga, in Het Nieuwsblad. “Het heeft geen zin om nu met die vod te gaan zwaaien. We kwamen overeen om de discussie on hold te zetten tot na de finale, om dan in alle sereniteit een vergelijk te zoeken.”

De finale kan dus doorgaan. De topclubs willen 80% van de winst van de Bekerfinale, maar dat wil de federatie niet toestaan. "We kunnen het echt niet maken om de finalisten een bom cash te bieden”, stelt voorzitter Guy Juwet. “Het klopt dat we er geld aan verdienen, maar dat spenderen we aan onze nationale ploegen en aan de werking van de Volleybalschool. Iets waar de clubs mee van profiteren.”

Dan toch geen kwestie van geld

“De bekerfinale levert een winst van pakweg 80.000 euro op”, zegt Boone. “Wij claimen dat geld niet, ook al zijn het de deelnemende clubs die ervoor zorgen dat er geld wordt verdiend aan de finale. En uiteraard willen ook wij sterke nationale ploegen en een goed functionerende ­Volleybalschool.” Het gaat volgens de Liga dus niet om geld, maar wel om dit: “Respect, we willen betrokken worden bij het beleid.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws