Kogel is door de kerk: Vital Heynen is de nieuwe bondscoach van Polen (en laat dus Red Dragons achter)

Redactie
| 0 reacties
Kogel is door de kerk: Vital Heynen is de nieuwe bondscoach van Polen (en laat dus Red Dragons achter)
Foto: © photonews

De knoop is doorgehakt: Vital Heynen gaat aan de slag als bondscoach van Polen. Dat betekent meteen ook dat de 48-jarige Limburger de Red Dragons in de steek laat. Hij tekende bij het topland in het volleybal een contract tot de Olympische Spelen van 2020.

Een verrassing is de aanstelling van Heynen (ex-Maaseik) niet, vanmorgen kondigden we al aan dat er vandaag een beslissing zou vallen. Opmerkelijk is dat onze gedreven landgenoot de voorkeur kreeg op de Poolse ex-internationals Piotr Gruszka en Andrzej Kowal.

Vital Heynen treedt in de voetsporen van de Italiaan Ferdinando De Georgi en moet Polen weer naar de prijzen loodsen, zo mikt het land op een gouden medaille op de Spelen van 2020 in de Japanse hoofdstad Tokio.

De Belgische volleybalfederatie steekt z'n ontgoocheling niet onder stoelen of banken, maar blijft vastberaden: "We wilden graag door met Vital, maar begrijpen zijn keuze. Dit is ook geen verrassing want de Poolse bond wilde hem vorig jaar al strikken, maar toen bleef hij bij ons." De zoektocht naar een opvolger kan beginnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws