Opnieuw prijs in de Nations League: Yellow Tigers staan er weer
Redactie
| 0 reacties

Succes voor het Belgische volleybal: Yellow Tigers pakken tweede zege in Nations League

Opnieuw prijs in de Nations League: Yellow Tigers staan er weer
Foto: © photonews

De Yellow Tigers hebben in hun derde wedstrijd in de Nations League een tweede overwinning geboekt. De Belgische volleybalvrouwen versloegen de Dominicaanse Republiek in een spannende partij met 3-2. Ons nationale team trekt nu naar Japan voor de volgende fase van de competitie.

België had al overtuigend met 3-0 gewonnen van Zuid-Korea. Tegen wereldtopper China moesten onze vrouwen wel logischerwijs de duimen leggen. De Dominicaanse Republiek kondigde zich ook aan als een lastige klip. Die wisten de Yellow Tigers wel te omzeilen.

Ze haalden de eerste set overtuigend binnen met 25-16. Nadat hun tegenstandsters langszij kwamen (18-25), namen de Tigers opnieuw de leiding (25-18). Na 19-25-setwinst voor de Dominicaanse Republiek maakten beide landenteams zich op voor de beslissende set. Daarin haalde België het met 15-7.

TWEEDE TOERNOOI IN JAPAN

België kan zo een positief rapport voorleggen na de eerste week van de Nations League in China. Coach Gert Vande Broek en zijn speelsters komen vanaf volgende dinsdag weer aan de bak in het tweede toernooi van de Nations League in Japan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws