Na net geen stunt tegen Nederland ander scenario voor Yellow Tigers in tweede wedstrijd
Redactie
| 0 reacties

Yellow Tigers verliezen tweede duel in Nations League in Toyota met 3-0 van gastland Japan

Na net geen stunt tegen Nederland ander scenario voor Yellow Tigers in tweede wedstrijd

Naast de Belgische mannenploeg verloren ook onze dames hun tweede wedstrijd in hun internationale competitie. De Yellow Tigers zijn in het Japanse Toyota bezig aan de tweede fase van de Nations League. Het gastland was met 3-0 ruimschoots te sterk.

Nochtans waren de Yellow Tigers wel knap begonnen aan dit nieuwe deel van de competitie. Tegen Nederland, toch de nummer zes op de wereldranglijst, gaf België het beste van zichzelf en zorgde het bijna voor een stunt. Nederland had vijf sets nodig om het laken naar zich toe te trekken. Tegen Japan was het een ander verhaal.

De Aziatische speelsters hadden technisch het overwicht en pakten de eerste set met 25-19. In de tweede set hield België wel lang gelijke tred. Bij 18-18 scoorde Japan echter zes punten op rij. Het werd uiteindelijk 25-20. Hierna zorgde Japan opnieuw voor een kloof die de Belgen niet meer konden goedmaken. Onze dames verloren de laatste set met 25-19. De Yellow Tigers spelen hun derde en laatste wedstrijd in Toyota tegen de Verenigde Staten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws