Sterkhouder Red Dragons kijkt uit naar WK-start
Redactie
| 0 reacties

Na te werken in de bouw wil Simon Van de Voorde met Red Dragons scoren op WK

Sterkhouder Red Dragons kijkt uit naar WK-start

De Red Dragons zijn aan zet. Zij spelen vanavond om 20u30 hun eerste wedstrijd op het WK volleybal tegen Argentinië. De Dragons kunnen alvast op een stevige luchtmacht rekenen met de boomlange Simon Van de Voorde.

Het nipt naast de medailles grijpen op het EK wil Van de Voorde nu rechtzetten. "We kwamen daar onverwacht uit de hoek. Dat zal nu op het WK anders zijn. Ploegen zullen meteen scherp tegen ons starten. Het kriebelt nu om dat WK te spelen", blikt de middenman vooruit in HLN.

Van de Voorde heeft al een mooie carrière gemaakt. In Italië kreeg hij de trofee voor beste middenman en beste blokker. "Die trofeeën winnen uit een selectie van zestig middenmannen in Italië is heel wat. Daar ben ik fier op. Jammer genoeg liep ik eind dat seizoen een zware enkelblessure op."

ACTIEF IN DE BOUW

Hij is overigens niet de typische topsporter. Eerder dit jaar was Van de Voorde zowaar nog actief in...de bouw. "Ik hielp bij afbraakwerken, vloeren leggen, gyproc plaatsen...Ik vond het zeer nuttig. Ik besef dat ik als volleyballer een luxeleven heb. Volleybal is ook wel fysiek zwaar, maar korter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws