Red Dragons geven dubbele voorsprong op dramatische wijze uit handen: "Hypothekeert alles"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Red Dragons geven dubbele voorsprong op dramatische wijze uit handen: "Hypothekeert alles"
Foto: © photonews

De Belgische volleybalmannen hebben op het WK in Italië een serieuze knauw aan hun ambities gegeven. En dat beseften ze zelf ook maar al te goed achteraf.

De zege op speeldag 1 tegen Argentinië? Logisch én belangrijk. De nederlaag tegen gastland Italië op speeldag 2? Ook logisch. Maar om de rest van het toernooi - alle punten blijven behouden - te blijven meespelen voor wie weet de top-6 mochten er niet veel punten meer op de straat blijven liggen.

Tegen Slovenië, het nummer 23 van de wereld, moest dus gewonnen worden met oog op de tweede plaats in de groep na Italië. De Red Dragons begonnen goed en wonnen de eerste set met 25-22 en de tweede met 25-21.

Hypotheek

In die tweede set was Slovenië wel al komen opzetten na een prachtig middenstuk van de Red Dragons, de drie sets daarna liep het helemaal verkeerd. Door de 2-3 nederlaag heeft België nu 4 op 9 en mogen ze tegen Japan (zondag) en de Dominicaanse Republiek (maandag) zeker niet meer verliezen.

"Dit komt hard aan. Het was een zware match, met ups en downs aan beide kanten. Maar toen zij na de 2e set een nieuwe spelverdeler en hoekaanvaller brachten, hadden wij daar geen antwoord op", beseft Sam Deroo bij Sporza. "Deze nederlaag hypothekeert ons toernooi, want nu mogen we bijna geen punten meer laten liggen als we ver willen geraken."

Meer nieuws

Meer nieuws