België neemt geen revanche en mag Final Six wellicht vergeten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

België verliest ook in tweede ronde op WK volleybal van Slovenië

België neemt geen revanche en mag Final Six wellicht vergeten
Foto: © SC

In de eerste ronde op het WK volleybal hield België Slovenië achter zich in de stand, maar verloor het nipt in het onderlinge duel. In de heruitgave van deze wedstrijd verloren de Red Dragons de eerste twee sets met klein verschil en konden ze daar niet van herstellen.

In de loop van de eerste set kwamen de Belgen nochtans op toerental. Met een flinke tussenspurt brachten ze zichzelf in positie om de set binnen te halen. Helaas werden de twee setballen niet benut. Gasparini trok de Slovenen over de streep. De opslagen van de Slovenen bleven ook nadien schade aanrichten aan het Belgische pantser.

Niet dat de Dragons geen karakter tonen. Meer zelfs, ze kwamen van 19-24 terug tot 24-24. Die set daarna alsnog verliezen, was een mentale tik voor de Red Dragons. Eentje die ze niet meer te boven kwamen. De volgende set eindigde op 19-25 waardoor België een 0-3-nederlaag aangesmeerd kreeg. Met ook nog een affiche tegen nummer één van de wereld Brazilië voor de boeg, lijkt het een utopie om nog door te stoten naar de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws