Maaseik deelt eerste klap uit in titelfinale, kampioen bij de dames reeds gekend
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Terwijl Asterix Beveren kampioen is bij dames start Maaseik goed aan titelfinale mannen

Maaseik deelt eerste klap uit in titelfinale, kampioen bij de dames reeds gekend
Foto: © photonews

De eerste wedstrijd van de finale in het volleybal heeft meteen een opmerkelijk resultaat opgeleverd. Maaseik is met 2-3 gaan winnen bij Roeselare en heeft zo het thuisvoordeel afgepakt. Bij de dames heeft Asterix Beveren intussen al zijn titel verlengd.

Roeselare begon als sterkste ploeg uit de reguliere competitie met het thuisvoordeel aan de finale van de play-offs. Na 25-21 in de eerste set zag het er ook goed uit voor de West-Vlamingen. Dezelfde cijfers kwamen ook in de volgende twee sets op het bord, maar dan in het voordeel van de Limburgers.

De thuisploeg wilde zich nog niet gewonnen geven: opnieuw 25-21 in set vier. Er kwam dus een beslissende set aan te pas en ook die was ongemeen spannend: 18-20 voor Maaseik. Dat kan woensdag dus met een voorsprong zijn thuiswedstrijd aanvatten. Drie dagen later wordt de derde wedstrijd dan weer in Roeselare gespeeld.

ZESDE TITEL OP RIJ VOOR ASTERIX

Bij de dames is de beslissing dus al gevallen. Asterix Beveren had de vorige vijf jaar de titel gepakt, maar moest ini de competitie zijn meerdere erkennen in Oostende. Beveren ging in de play-offs echter meteen met 0-3 winnen in Oostende en haalde het thuis met 3-1. Het stond dus 2-0 voor in de finale en maakte het aan de kust in de derde wedstrijd meteen af met 1-3. Setstanden: 22-25, 18-25, 25-17 en 18-25.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws