Finaleserie blijft alle kanten op zwaaien: Maaseik neemt thuisvoordeel opnieuw over
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Maaseik opnieuw aan de leiding in finaleserie na 0-3-zege in Roeselare

Finaleserie blijft alle kanten op zwaaien: Maaseik neemt thuisvoordeel opnieuw over

Er valt geen pijl te trekken op de finaleserie in het volleybal. Nadat in de eerste twee thuismatchen de thuisploeg telkens verloor, was het ook in de derde match weer prijs. Na twee spannende matchen gebeurde het nu wel met ruime cijfers: Maaseik won met 0-3 in Roeselare.

Met een 1-1-stand in de serie begonnen beide teams aan dit duel. Het uitvallen van Ruben Van Hirtum met een knieblessure was een bittere pil voor Roeselare, want hij was toch belangrijk geweest in de vorige twee wedstrijden. Samen met het verlies van de eerste set was dat een dubbele opdoffer.

Maaseik bouwde ook in de loop van de tweede set een ruime marge uit. Roeselare probeerde wel terug te keren, maar een gemiste smash van Tuerlinckx deed pijn. Door een te verre opslag gaf de thuisploeg de tweede set prijs.

COX ZORGT VOOR BESLISSING

Ook in set drie herhaalde het scenario zich. De eerste twee matchballen bleven nog onbenut. Man van de match Cox scoorde dan toch het winnende punt: 23-25 in de laatste set. Als Maaseik woensdag in eigen huis de volgende match wint, is het kampioen. Roeselare moet winnen om een beslissend vijfde duel af te dwingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws