Uitploeg doet het opnieuw na onvoorstelbare comeback: Maaseik mag de titel vieren!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Maaseik kampioen na comeback in beslissende vijfde duel

Uitploeg doet het opnieuw na onvoorstelbare comeback: Maaseik mag de titel vieren!

De titelfinale was een knotsgekke serie waarin de uitploeg telkens aan het langste eind trok. Ook in het beslissende vijfde duel, al zag het er aanvankelijk niet naar uit. Roeselare liep 2-0 uit en leek de titel voor het grijpen te hebben, maar Maaseik won alsnog met 2-3.

Maaseik had in de vorige match al de kans om de titel binnen te halen, maar in eigen huis lukte dat niet. Het werd 2-2 in de serie en dus werd er in Roeselare een beslissende match gespeeld. In aanloop naar de match was er een hele soap rond de al dan niet inzetbaarheid van Rousseaux. De West-Vlamingen lieten hem uiteindelijk niet spelen omdat de bond hem geen licentie gaf.

Mogelijk krijgt de zaak nog een juridisch staartje, maar dat speelde niet in de hoofd bij Roeselare: het won de eerste set met 25-22. In een alweer spannende tweede set toonde het zich ook een tikkeltje sterker (25-23). Met de rug tegen de muur stond Maaseik dan weer op. Het was veruit de betere in de volgende twee sets (16-25 en 19-25).

BLOEDSTOLLENDE TIEBREAK

Er kwam dus een tiebreak aan te pas. Toen Maaseik 5-10 voor kwam leek het gespeeld, maar Roeselare keerde nog helemaal terug tot 11-11. Spanning troef dus, maar de Limburgers maakten het alsnog af met 13-15 en zijn voor het tweede jaar op rij landskampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws