Waar mogen de Yellow Tigers op hopen dit weekend?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Waar mogen de Yellow Tigers op hopen dit weekend?
Foto: © photonews

Een fel verjongde ploeg van de Yellow Tigers neemt het dit weekend in het Italiaanse Catania op tegen Italië, Nederland en Kenia om een stekje op de Olympische Spelen in Tokio. Een onhaalbare opdracht?

Beginnen bij het begin: Italië en Nederland zijn het nummer 7 en 8 op de wereldranglijst, terwijl de Belgen amper op plek 18 staan (en Kenia op plek 19). Op papier zijn de Tigers dan ook kansloos tegen Italië en Nederland.

Zeker gezien de Tigers eigenlijk andere doelstellingen hebben dan echt Tokio halen. Met deze jonge ploeg moet verder gemikt worden: het WK 2022 als opzet gebruiken voor Parijs 2024? Dat lijkt realistischer - mits enkele goede resultaten nog op EK's en WK's zullen ze nog doorstijgen op de wereldranglijst.

Nations League = vertekenend beeld

Maar in de Nations League waren de Tigers toch zevende geworden, daarbij onder andere boven Nederland uitkomende? En werd daarin niet op 11 juni gewonnen van Nederland (3-2) en op 20 juni van Italië (ook 3-2)?

De teams die toen tegen de Tigers stonden waren niet op volle sterkte. En de Italianen hebben nu als klap op de vuurpijl ook het thuisvoordeel, een extra voordeel. Waar moeten de Tigers dan op hopen? Een stunt of dat er naast de Italianen (of Nederlanders) nog veel Europese teams doorgaan als groepswinnaar.

Europese qualifier?

Zes Europese teams staan momenteel boven België op de wereldranglijst. Hoe meer ploegen zich daarvan plaatsen, hoe 'makkelijker' de Europese qualifier begin 2020 wordt - minstens drie moeten er zich sowieso gaan plaatsen. Al zal ook dan zeker Italië of Nederland een tegenstander zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws