Olympisch ticket nog veraf: derby der Lage Landen draait uit op duidelijke nederlaag
Redactie
| 0 reacties

Yellow Tigers openen olympisch kwalificatietoernooi met nederlaag

Olympisch ticket nog veraf: derby der Lage Landen draait uit op duidelijke nederlaag
Foto: © photonews

Het is stilaan al dromen van Tokio 2020, maar eerst moeten de Belgische sportploegen daar nog zien te geraken. Ook de Yellow Tigers in het volleybal. Dat wordt een helse klus. De eerste wedstrijd in het olympisch kwalificatietoernooi werd verloren van Nederland.

Onze noorderburen eindigden op het WK in 2018 nog vierde en lieten dat ook duidelijk merken. Bij 14-11 zag het er nochtans even goed uit voor de Belgische dames, maar Nederland zette die situatie nog vlotjes recht. Het bleef het gaspedaal ook in duwen in de tweede set: 20-25 en 15-25.

De Tigers met de rug tegen de muur dus, maar ze toonden wel hun karakter. Onder impuls van Herbots en Grobelna legden ze de tegenstander het vuur aan de schenen in de derde set, maar Oranje hield het hoofd koel en rijfde ook die set binnen met 22-25.

NU NAAR ITALIË

Finaal werd het dus een droge 0-3. Zaterdagavond geven de Yellow Tigers in Catania met Italië opnieuw een grootmacht partij. Gezien ze ingedeeld zijn in zo'n zware poule, is het voor de Belgische volleyvrouwen een uiterst moeilijke klus om zich via dit toernooi te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het andere land in de groep is Kenia.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws