Vande Broek na stuntzege Yellow Tigers tegen Polen "Top vijf in successen Belgische geschiedenis"
Redactie
| 0 reacties

Gert Vande Broek was in de wolken na de stuntzege tegen Polen

Vande Broek na stuntzege Yellow Tigers tegen Polen "Top vijf in successen Belgische geschiedenis"

De Yellow Tigers klopten woensdag Polen op het EK volleybal. Een stunt van formaat.

Coach Gert Vande Broek was achteraf uiteraard in de wolken met de prestatie van zijn meisjes. “Deze prestatie staat voor altijd in de top vijf van de successen in het Belgisch vrouwenvolleybal”, vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. 

“Er was brons te Berlijn in 2013, de WK kwalificatie in 2014 hier in Lodz was ook memorabel en op clubniveau blijft de Europese beker met Asterix Kieldrecht een absoluut hoogtepunt. Maar wat deze ploeg hier op dit EK gepresteerd heeft, is onbeschrijfelijk.”

België doet het op het EK met een vernieuwde en fel verjongde ploeg. “Het heeft geen zin om te vergelijken met de vorige generatie”, aldus Vande Broek. “Dit team had twee belangrijke uitdagingen: in de Volley Nations League twee jaar overleven tussen de toplanden van de wereld. Dat doel hebben we zelfs overtroffen.”

“Tweede doelstelling: de groepsfase overleven op dit EK. Ook dat is gelukt. De wedstrijd tegen Polen was echt een stunt van formaat. Zij zijn voor mij nog steeds een outsider voor de Europese titel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws