Verdienstelijke Yellow Tigers zwaaien EK uit met setwinst tegen grootmacht

Na een knappe kwalificatie in de groepsfase mocht onze nationale damesploeg zich opmaken voor de achtste finale op het EK volleybal. De Yellow Tigers moesten het opnemen tegen Rusland, een grootmacht in het damesvolley. Toch brachten de Tigers het er uitstekend vanaf en wonnen ze een set.

De start van de Yellow Tigers was meteen prima. Ze liepen 6-12 uit en mochten er dan al even van dromen om Rusland op een set achterstand te zetten. Nadien maakten de Tigers wel iets te veel receptiefouten en kwam Rusland beter in de wedstrijd.

TIEN SETBALLEN IN SET TWEE

Nadat ze de eerste set alsnog in de wacht sleepten, gingen de Russinnen door op het elan. Ze werden plots een dominante ploeg en versierden maar liefst tien setballen. Bij de tweede poging was het al raak. Rusland had de wedstrijd zo stevig in de greep.

STRIJDVAARDIGE TIGERS

Desondanks bleven de Belgische speelsters een enorme strijdvaardigheid aan de dag leggen. Ze liepen nog eens wat uit en konden hun niveau een hele set lang aanhouden. Wellicht tot hun eigen verbazing werd de stand in sets zo teruggebracht tot 2-1.

Rusland moest zo nog vol aan de bak om de overwinning veilig te stellen en leek dat ook zelf te beseffen. Het bouwde een voorsprong uit van zes punten. Die bonus werd niet meer uit handen gegeven. Rusland klopte België met 3-1. Setstanden: 25-22, 25-15, 21-25 en 25-21.