België heeft schitterende stunt beet na beklijvende thriller op EK en mag dromen van groepswinst
Redactie
| 0 reacties

Red Dragons verrassen Duitsland op EK na vijf sets

België heeft schitterende stunt beet na beklijvende thriller op EK en mag dromen van groepswinst
Foto: © photonews

Stiekem werd er vooraf op gehoopt. Dan is het des te mooier dat het ook haalbaar blijkt te zijn. De Red Dragons haalden het op het EK volleybal in eigen land van het op papier sterkere Duitsland. Het was een wedstrijd die boeide tot het einde. België vierde met 15-13 in de laatste set.

Nochtans gaf het wedstrijdbegin geen indicatie dat een stunt mogelijk was. België liep bij 4-8 achter de feiten aan, maar dichtte die kloof in de loop van de eerste set en had een sterke finish in huis. De tweede set bleef gelijkopgaand tot in het midden, toen de Belgen een stevige tussenspurt plaatsten.

DUITSERS REAGEREN NA 2-0

Zo zaten de Dragons op rozen: 2-0 voor in sets. De Duitsers wilden dat niet zomaar laten gebeuren en hun reactie in het begin van set drie sprak boekdelen. De Belgen maakten het nog even spannend, maar zagen de derde set toch naar de Mannschaft gaan. In set 4 zette Duitsland van in het begin de toon en maakte onze nationale ploeg weinig kans.

Een allesbeslissende vijfde set kwam er dus aan te pas. Onder impuls van Deroo en Tuerlinckx haalden de Red Dragons de zege binnen en kon er stevig gevierd worden in Paleis 12. Setstanden: 25-23, 25-17, 22-25, 15-25 en 15-13. Na deze overwinning zouden de Dragons wel eens kunnen meedoen voor groepswinst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws