Red Dragons trekken sterke lijn door en hakken volgende tegenstander in de pan
Redactie
| 0 reacties

België walst over Spanje op EK volleybal

Red Dragons trekken sterke lijn door en hakken volgende tegenstander in de pan
Foto: © photonews

Met een droge 3-0-overwinning en een nipte stuntzege waren de Red Dragons begonnen aan het EK volleybal in eigen land. Onze nationale ploeg bevestigde in de derde partij. Tegenstander Spanje had geen schijn van kans. Alle sets gingen naar de Belgen.

Aanvankelijk klampten de Spanjaarden nochtans aan, maar halfweg de eerste set brak bij hen de veer. Onder impuls van een alweer sterke Deroo kon België een kloof slaan. Die stond het vervolgens ook niet meer af. België won de set met 25-17.

Het verloop van set twee was identiek als die van set één. Spanje beef zelfs nog iets meer in de buurt van de Belgen. Al het enthousiasme van de tegenstander ten spijt wisten de Red Dragons toch opnieuw de set binnen te halen. Setstand deze keer was 25-21.

DEROO DE MOTOR VAN DE PLOEG

Deroo bleef fungeren als de grote motor van de ploeg en in het eerste deel van de derde set werd Spanje helemaal tureluurs gespeeld. De Red Dragons liepen liefst 14-3 uit. De uiteindelijk setstand was 25-14. Kortom, alweer een mooie prestatie van de Belgische volleybalploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws