Red Dragons blijven swingen en kennen sterke generale voor strijd om groepsfase

Het EK in eigen land is tot dusver een groots succes: een stunt tegen Duitsland en voorts vlotte overwinning na vlotte overwinning. Ook Slovakije kon België weinig in de weg leggen. Nu komt er nog die laatste poulewedstrijd om de groepswinst tegen Servië aan.

De Dragons namen het vertrouwen uit de vorige wedstrijden mee om ook tegen de Slovaken stevig de touwtjes in handen te nemen. De Belgen liepen uit, al moet gezegd dat Slovakije aan het einde van de eerste set nog gevaarlijk kwamen opzetten. Deroo en D'Hulst sleepten de setwinst over de streep.

STERKE VERDEDIGING

Hun tegenstanders dachten op dat moment wellicht wel dat er nog altijd iets mogelijk was, maar stuitten in de tweede set op een sterke Belgische verdediging. Zo kwam er een verschil van vijf punten op het bord en een 2-0 in sets.

Naarmate de wedstrijd vorderde, ging België nog steeds beter spelen. In de derde set kon het freewheelen. Het werd dus een 3-0-overwinning. Setstanden: 25-23, 25-20 en 25-15. De uitkomst van de match tegen Servië bepaalt de tegenstander in de achtste finales. Mits winst eindigt België als eerste in de groep, anders is het de tweede plaats.