Red Dragons met de voeten op de grond gezet
Redactie
| 0 reacties

Red Dragons lijden tegen Servië eerste nederlaag op EK

Red Dragons met de voeten op de grond gezet
Foto: © photonews

De troepen van bondscoach Brecht Van Kerckhove zijn geconfronteerd met een harde realiteit: tegen zwart beest Servië zijn ze voorlopig nog niet opgewassen. Problematisch met het oog op een eventuele kwartfinale, maar eerst best focussen op die achtste finale.

De Red Dragons hadden hun eerste vier matchen gewonnen en speelden tegen Servië om groepswinst. De Serviërs lieten zien dat ze over een prima verdediging en een krachtige aanval beschikten. Dat was ook de mix waardoor ze met de eerste set aan de haal gingen.

ENTHOUSIASME VOLSTAAT NIET

Op enthousiasme en mede door de steun van het thuispubliek kon België het zijn tegenstander ietsje lastiger maken in de tweede set. Het verschil was een tikkeltje minder groot, maar aan het eind van de set trok Servië wel opnieuw aan het langste eind.

Het was dan vooral nog de vraag of het mogelijk was om de eer te redden in deze partij. Ook dat bleek te hoog gegrepen. België verloor met 0-3. Setstanden: 19-25, 21-25 en 19-25. Daardoor eindigen de Dragons tweede in hun groep en treffen ze wellicht Oekraïne in de achtste finales. De Belgen vatten die match aan als favoriet. Plaatsen ze zich voor de kwartfinales, dan wacht dat meer dan waarschijnlijk... opnieuw Servië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws