Dan toch een anticlimax: Red Dragons sneuvelen onverwacht in achtste finales
Redactie
| 0 reacties

Oekraïne houdt Red Dragons uit kwartfinales op EK

Dan toch een anticlimax: Red Dragons sneuvelen onverwacht in achtste finales
Foto: © photonews

De Red Dragons zetten het EK volleybal in met vier zeges op rij en toch zijn de troepen van Brecht Van Kerckhove vroegtijdig uitgeschakeld. In de achtste finales was België favoriet, maar het verslikte zich in een vijfsetter. Oekraïne haalde het.

Het gebrek aan een goede afwerking op het einde van de eerste set was al een eerste teken aan de wand. Zo liepen de Oekraïners uit tot 20-23. Die marge bleek voor hen voldoende om die set ook binnen te halen. Het werd 22-25.

Bij 10-15 in de tweede set zag het er al heel erg slecht uit. België leek de tanden stuk te bijten op de verdediging van zijn tegenstander, tot het toch met een ferme inhaalbeweging wist uit te pakken. Van Den Dries deed de rest: 25-21.

EINDELIJKK OP TOERENTAL

De machine leek nu helemaal aan te slaan bij de Red Dragons. Ook Deroo, tot dusver de grote uitblinker bij de Belgen op dit EK, geraakte stilaan in zijn ritme. Een eerste kloof kwam er bij 10-6. Toen het 20-10 stond, had België een geruststellende bonus. De set eindigde op een stand van 25-14.

Dit even volhouden en dan is de overwinning binnen, was ongetwijfeld de gedachte. Niets bleek minder waar. In de vierde set was er opnieuw een veel slordiger België aan het werk. Oekraïne eindigde de set het sterkst en dwong met 18-25 een tiebreak af.

VROEGTIJDIGE EXIT

Bij 7-9 kwam de uitschakeling al stilaan in zicht. Het was hopen dat België met de steun van het publiek nog erop en erover kon gaan, maar het kon geen vuist meer maken in de slotfase. Met 10-15 bezorgde Oekraïne de Red Dragons alsnog een vroegtijdige exit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws