Analyse Belgische volleybalmannen moeten na nederlaag tegen Slovenië uit de pijp komen op weg naar Tokio

Redactie
| 0 reacties
Belgische volleybalmannen moeten na nederlaag tegen Slovenië uit de pijp komen op weg naar Tokio
Foto: © photonews

De Red Dragons zijn in hun eerste kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen op een stug Slovenië gestoten. De Belgisch volleybalmannen moeten nu alles uit de kast halen om nog kans te maken op Tokio.

Tegen vice-Europees kampioen Slovenië koos bondscoach Dominique Baeyens voor Jolan Cox in de plaats van Hendrik Tuerlinckx. De Belgen begonnen sterk aan de wedstrijd en van een 2-5 ging het naar een 14-13-voorsprong. Na drie setballen moesten de Dragons zich toch gewonnen geven in set 1.

De tweede set begon sterk. De Belgische mannen drukten de Slovenen meteen met de rug tegen de muur en kwamen 4-1 voor. Maar bij een 17-15-voorsprong sputterde de motor eventjes. Het werd snel 19-22. Een voorsprong die de Slovenen niet meer loslieten: 26-28.

Ook in de derde set kwam België sterk voor de dag. Het bleef lang gelijk, maar via 10-14 ging het snel naar 15-20. beide landen wonnen elk nog vijf punten waardoor het 20-25 werd. 

De Red Dragons treffen maandag Duitsland. Op dinsdag speelt België tegen Tsjechië. Enkel de eindwinnaar van dit toernooit gaat naar de Olympische Spelen in Tokio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws