Werk aan de winkel voor verjongde Red Dragons, eerste test loopt niet goed af

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

De verjongde Red Dragons hebben een eerste nederlaag geleden onder Anastasi. In de Golden European League moesten ze het in hun tweede partij opnemen tegen Estland. Enkel in de derde set trokken de Dragons aan het langste eind. Voorts moesten ze hun meerdere erkennen in hun tegenstander.

Het opslagwerk van Maaseikspeler Toammemaa had daar wel één en ander mee te maken. Voorts had het Belgische team het ook aanvallend moeilijk, met 25-16-setverlies tot gevolg. Liep het offensief wat beter in de tweede set, dan draaide de opslag niet op volle toeren. Zo werd het in deze set 25-20 voor Estland.

DRIE MATCHBALLEN GERED

De Belgische spelers toonden wel karakter. Ze veegden drie matchballen weg met dank aan Grobelny en Cox. Een ace van diezelfde Cox bezorgde België de derde set met 27-29.

In de loop van de vierde set duwde Estland opnieuw het gaspedaal in. De tegenstrever van de Dragons pakte de vierde set met 25-17 en had zo dus ook de wedstrijd op zak. België staat nu tweede in zijn poule met evenveel punten dan Slovakije. De groepswinnaar speelt de Final Four in Tsjechië.