Volleybal

Strijd om behoud gaat verder voor Yellow Tigers, deze tegenstander is te sterk in vier sets

Strijd om behoud gaat verder voor Yellow Tigers, deze tegenstander is te sterk in vier sets

De Yellow Tigers hielden geen punten over aan het derde drieluik van vijf in de Nations League. Het Belgische damesteam verloor ook de laatste wedstrijd in Servië. Rusland was te sterk in vier sets.

De Russinen staken de eerste set op zak met 25-21. In de tweede set gingen de Belgische dames nog mee tot 16-15. Dan snelde Rusland weer weg: 25-20. De Tigers hielden het wel spannend met en reageerden met 23-25. Bij een score van 11-13 in de vierde set leek een comeback er nog even in te zitten. Plots gingen er echter tien punten op rij naar Rusland. De tegenstandsters van de Yellow Tigers haalden de vierde set binnen met 25-18.

TWEE TOPSCHUTTERS

Herbots en Grobelna waren de topschutters voor de Belgen met elk 14 punten. Eerder had ons nationale team in Servië ook al verloren van het gastland en van Turkije. Begin juni volgt de vierde fase van de Nations League in Polen. Dan staan er duels tegen Duitsland, Argentinië en Polen op het programma.

In de rangschikking van de FIVB staat België momenteel op de voorlaatste plaats. Het moet absoluut hekkensluiter Argentinië achter zich houden om in de hoogste afdeling te kunnen blijven.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.