Yellow Tigers in minder dan een uur klaar met zwakke tegenstrever

De Belgische vrouwen zijn uitstekend begonnen aan hun campagne voor het EK volleybal in 2019. In de Lange Munte in Kortrijk verspilden de Yellow Tigers weinig energie op weg naar een overtuigende overwinning. Van Gestel was topscoorder bij de Tigers met twaalf punten.

Het zwakke Ijsland kon zoals verwacht België nauwelijks in de problemen brengen. Het offensief compartiment van de Belgische meisjes heerste. Vooral in de eerste set kregen de bezoeksters uit Ijsland het schaamrood op de wangen. Ze kregen een 25-4(!) gepresenteerd.

Ook hierna bleven Grobelna, Herbots en Heyrman aanvallend aan het feest. Van Gestel en Janssens zorgden voor rake opslagen. Met 25-8 en 25-10 werden ook de volgende sets simpel gewonnen. Een klinkende 3-0-overwinning dus. In vijftig minuten hadden de Yellow Tigers de klus geklaard. Hun volgende wedstrijd spelen ze zondag in Israël.