Red Dragons tanken met overtuigende zege vertrouwen voor topaffiche

Net als in hun vorige wedstrijd tegen Slovenië speelden de Red Dragons ook tegen Australië twee spannende eerste sets. Met dat verschil dat de Belgen nu telkens nipt aan het langste eind trokken. Ze stoomden daarna door na een vlotte en deugddoende 3-0-overwinning.

Aanvankelijk stevende België nochtans af op setverlies. Na de tweede technische time-out begonnen onze landgenoten aan een inhaalrace. Van de Voorde en Grobelny trokken België over de streep. Een ietwat gelijkaardig scenario in de tweede set. De Dragons maakten diep in de set nog enkele punten achterstand goed om toch op een veilige 2-0-voorsprong te komen. Nadien brak de veer bij de Aussies. Zo werd het 28-26, 28-26 en 25-20.

Een mooie overwinning, al blijft de kans dat België nog doorstoot naar de Final Six erg miniem. Ons nationaal volleybalteam moet het immers nog opnemen tegen Brazilië, de nummer één van de wereld. Toch heeft de zege tegen Australië sowieso een bepaalde waarde. Het levert immers extra punten op voor de strijd richting Rio 2020.