Red Dragons herpakken zich na matige start

De Red Dragons hebben hun tweede overwinning op het WK volleybal geboekt. Aanvankelijk leken ze de nipte nederlaag tegen Slovenië nog niet verwerkt te hebben. Uiteindelijk kregen ze Japan toch in vier sets op de knieën.

Na een 2-0-voorsprong uit handen te geven tegen Slovenië, konden onze nationale volleybalploeg zich geen verdere misstappen veroorloven. Tegen Japan was winst een must. Toch kwamen de Dragons er in het begin niet aan te pas. Ze misten beleving en zagen de eerste set verloren gaan.

Het sleutelpunt was het nipt winnen van een spannende tweede set. Vanaf dan was de trein vertrokken en konden de Red Dragons hun favorietenrol in deze wedstrijd waarmaken. België klopte Japan met 14-25, 25-13, 25-14 en 25-19.